La Cooperativa Agrícola “Sant Isidre” del Perelló es va constituir l’any 1.957. La motivació principal de la seva fundació va esser puguer el.laborar  i comercialitzar el  vi que produient  els seus associats, ja que llavors el conreu de la vinya era la seva principal activitat; també es feia oli i es magatzemaven garrofes i ametlles, però inicialment no teníen l’importància que tenen en l’actualitat , especialment pel que respecta a l’oli.

L’edifici del Celler es va acabar a finals de 1.961 amb una capacitat de 1.300.000 Kg. de raïm; durant els anys següents es va construir l’almàssera amb un molí tradicional que va funcionar fins a l’any 1.988. Els magatzems de les garrofes, ametlles, adobs i fitosanitaris es varen construir a  meitat de la  década dels 80, arrivant a tenir la cooperativa una superficie edificada de 2.900 metres quadrats, i amb més de set-cents socis; a finals de la década dels 70 es va crear també una cooperativa de consum per al servei dels seus associats i oberta al públic en general. A l’any 1.991 es va instalar un molí extractor contínu amb capacitat per a moldre 24.000 Kg. d’olives diaris, que va esser substituit per un altre d’una capacitat de molturació de 120.000 Kg. al día, l’any 2.001. Al 2.003 es va crear l’Agrobotiga.

Com ja es veu en la descripció del seguit d’inversions que s’han anat fent, actualment l’elaboració d’oli verge extra es el principal motiu d’existència de la nostra cooperativa, desapareixent progresivament la producció de raïm i elaboració de vi.Tot aixó ha vingut donat per l’acolliment dels viticultors a la prima de l’abandonament de la vinya que donaba la C.E.E.  durant la primera meitat de la decáda dels 90 i al mateix temps per l’increment de plantacions d’olivera a la zona que prometía mes rendabilitat acunada per la subvenció a la producció i l’ajut al consum de l’oli d’oliva.

A hores d’ara la cooperativa produeix una mitjana de 140.000 Kg. d’ametlles, 1.000.000 de Kg. de garrofes i 330.000Kg. d’oli verge dels quals un 70% es oli verge extra i de Denominació d’Origen Protegida  Baix Ebre-Montsià; tant en termes relatius com absoluts som els que produim més quantitat d’oli de qualitat del nostre territori, lo que ens dona força per mantenir la nostra identitat. Aquest nivell de qualitat no solsament vé donat per la climatología i orografía del terreny i pel fet de que no hi  ha cultiu de cítrics al mateix, sino per la voluntat i orgull dels nostres socis de fer un bon oli seguint les normes  que s’els indiquen desde del Consell Rector de l’Entitat.

El nostre baluart es la qualitat, i es per aixó que els nostres socis escarren les olives del arbre i les porten tot seguit al molí, per a que no es desvirtuin les característiques organoléptiques de l’oli i així poder oferir al consumidor el millor suc d’oliva.

Aquest afany per aconseguir un producte ben fet ens va portar a l’obtenció del Premi al millor oli de la Fira del Tast de l’Oli del Baix Ebre i Montsía durant quatre anys consecutius i a altres premis al Tast de l’Oli de les Terres del’Ebre.